Menu starndard
ŚNIADANIE
ZUPA
II DANIE
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Chleb wieloziarnisty(zboża zawierające gluten)
[60g], masło(mleko i produkty pochodne)[5g],
plastry sera żółtego(mleko i produkty pochodne)
[20g], plasterki ogórka zielonego[20g],
cząstki jabłka[1/2szt], herbata czarna
porzeczka [200ml]
Krupnik z kaszą jaglaną i
natką pietruszki [300ml]
Makaron spaghetti[120g] (zboża zawierające gluten) z sosem a’la carbonara z szynką(mleko i produkty
pochodne) [120g], groszek z marchewką[70g], woda z miętą[200ml]
Smoothie banan-truskawka-mango[150ml], chrupki kukurydziane[10g]
WTOREK
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten,sezam)
[60g], masło(mleko i produkty pochodne)[5g], pasta jajeczna z jogurtem naturalnym (jaja, mleko i
produkty pochodne)[30g],liść sałaty[1szt]
kiwi[1szt], herbatka rooibos[200ml]
Botwinka z ziemniakami
(mleko i produkty
pochodne)[300ml]
Zraziki wieprzowe z ogórkiem kiszonym w sosie własnym(zboża zawierające gluten,jaja) [50g], kasza orkiszowa(zboża zawierające gluten) [120g], surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem[70g], kompot porzeczkowo-jabłkowy [200ml]
Kisiel truskawkowo-jabłkowy
[150ml] z goframi ryżowymi[10g]
ŚRODA
Chleb żytni(zboża zawierające gluten)
[60g], masło(mleko i produkty pochodne)[5g], plasterki schabu pieczonego z rozmarynem[20g],
plasterki pomidora[20g], cząstki banana[1/2szt], kakao(mleko i produkty pochodne) [150ml]
Zupa jarzynowa z
zielonym groszkiem i
koperkiem (mleko i produkty pochodne)[300ml] .
Drożdżowe racuchy z jabłkami(zboża zawierające gluten,jaja)
[2szt], kleks jogurtu naturalnego[80g](mleko
i produkty pochodne), surówka z marchwi z rodzynkami [70g], kompot jabłkowo-rabarbarowy [200ml]
Słupki warzyw (papryka, ogórek, kalarepa)[60g] z hummusem z czarnuszką[sezam] [30g]
CZWARTEK
Domowa granola(zboża zawierające gluten) z
mlekiem(mleko i produkty pochodne)[150ml]
Kolorowe kanapeczki: chleb baltazar(zboża
zawierające gluten,sezam)[60g], masło(mleko i produkty pochodne)[5g], pasta z fasolki drobnej[30g], rzodkiewka[10g], sałata masłowa[1szt], szczypiorek[5g], herbata melisa[200ml]
Zupa ogórkowa z
ziemniakami (mleko i produkty
pochodne)[300ml]
Paluszki rybne(zboża zawierające gluten, ryba)
[2szt] z ziemniakami puree(mleko i produkty pochodne) [120g],
surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą,
marchewką i koperkiem[70g], kompot
rabarbarowo-truskawkowy[200m]
Mini pizzerki(zboża zawierające gluten) z
sosem pomidorowym i serem mozzarella(mleko i produkty pochodne)[1szt]
PIĄTEK
Chleb razowy[60g] (zboża zawierające gluten),
masło[5g](mleko i produkty pochodne), jajo
gotowane na twardo[1szt](jaja), słupki kalarepy[20g], cząstki jabłka[1/2szt], herbatka malinowa[200ml]
Zupa brokułowa z
ziemniakami (mleko i produkty
pochodne)[300ml]
Fileciki z kurczaka pieczone z ziołami
prowansalskimi[50g] ryż[120g] z pieczonymi
warzywami(papryka, marchew, cukinia)[70g],
woda z cytryną[200ml]
Budyń waniliowym(mleko i produkty pochodne)[150ml] z sosem z czerwonej porzeczki[20g], wafle kukurydziane[10g]
Menu wege
ŚNIADANIE
ZUPA
II DANIE
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Chleb wieloziarnisty(zboża zawierające gluten),masło(mleko i produkty pochodne), plastry sera żółtego(mleko i produkty pochodne), plasterki ogórka zielonego, cząstki jabłka, herbata czarna porzeczka
Krupnik z kaszą jaglaną i
natką pietruszki
Makaron spaghetti (zboża zawierające gluten) z sosem a’la carbonara z czerwoną fasolą(mleko i produkty
pochodne), groszek z marchewką, woda z miętą
Smoothie banana-truskawka-mango, chrupki kukurydziane
WTOREK
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten,sezam), masło(mleko i produkty pochodne), makaron jajeczna z jogurtem naturalnym (jaja, mleko i produkty pochodne),liść sałaty, kiwi, herbatka rooibos,
Botwinka z ziemniakami
(mleko i produkty pochodne)
Kotleciki z białej fasoli z ogórkiem kiszonym w
sosie własnym(zboża zawierające gluten), kasza orkiszowa(zboża zawierające gluten), surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot porzeczkowo-jabłkowy
Kisiel truskawkowo-jabłkowy z
waflami ryżowymi
ŚRODA
Chleb żytni(zboża zawierające gluten), masło(mleko i produkty pochodne), plasterki sera białego(mleko i produkty pochodne), plasterki pomidora, cząstki banana, kakao(mleko i produkty pochodne)
Zupa jarzynowa z
zielonym groszkiem i
koperkiem (mleko i produkty pochodne)
Drożdżowe racuchy z jabłkami(zboża zawierające
gluten, haha), kleks jogurtu naturalnego(mleko i produkty pochodne), surówka z marchwi z rodzynkami, kompot jabłkowo-rabarbarowy
Słupki warzyw (papryka, ogórek, kalarepa) z hummusem z
czarnuszką[sezam]
CZWARTEK
Domowa granola(zboża zawierające gluten) z
mlekiem(mleko i produkty pochodne). Kolorowe kanapeczki: chleb baltazar(zboża zawierające gluten,sezam), masło(mleko i produkty pochodne), pasta z fasolki drobnej, rzodkiewka, sałata masłowa, szczypiorek, herbata melisa,
Zupa ogórkowa z
ziemniakami (mleko i produkty pochodne)
Placuszki z batatów, cukinii i marchewki(zboża
zawierające gluten) z ziemniakami puree(mleko i produkty
pochodne), surówka z kapusty pekińskiej z
kukurydzą, marchewką i koperkiem, kompot
rabarbarowo-truskawkowy
Mini pizzerki(zboża zawierające gluten) z
sosem pomidorowym i serem mozzarella(mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
Chleb razowy (zboża zawierające gluten),
masło(mleko i produkty pochodne), jajo gotowane na twardo(jaja), słupki kalarepy, cząstki jabłka, herbatka malinowa
Zupa brokułowa z
ziemniakami (mleko i produkty pochodne)
Kotleciki z soczewicy i cukinii z ziołami
prowansalskimi(zboża zawierające gluten), ryż z
pieczonymi warzywami(papryka, marchew,
cukinia), woda z cytryną
Budyń waniliowym(mleko i produkty pochodne) z sosem z czerwonej porzeczki, wafle kukurydziane
Menu BMJ
ŚNIADANIE
ZUPA
II DANIE
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Chleb wieloziarnisty(zboża zawierające gluten),
oliwa, pasta z soczewicy z suszonymi
pomidorami, plasterki ogórka zielonego,
cząstki jabłka, herbata czarna porzeczka,
Krupnik z kaszą jaglaną i
natką pietruszki
Makaron spaghetti (zboża zawierające gluten) z sosem
pomidorowym z szynką, groszek z marchewką,
woda z miętą
Smoothie banana-truskawka-mango, chrupki kukurydziane
WTOREK
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten, sezam),
oliwa, pasta z kalafiora z tymiankiem, liść
sałaty, kiwi, herbatka rooibos
Botwinka z ziemniakami
Zraziki wieprzowe z ogórkiem kiszonym w sosie własnym(zboża zawierające gluten), kasza orkiszowa(zboża zawierające gluten), surówka z czerwonej kapusty zjabłkiem, kompot porzeczkowo-jabłkowy
Kisiel truskawkowo-jabłkowy z
waflami ryżowymi
ŚRODA
Chleb żytni(zboża zawierające gluten),oliwa,
plasterki schabu pieczonego z
rozmarynem, plasterki pomidora, cząstki
banana, kakao na mleku roślinnym
Zupa jarzynowa z
zielonym groszkiem i
Koperkiem
Drożdżowe racuchy z jabłkami(zboża zawierające gluten)
kleks jogurtu wegańskiego, surówka z marchwi z
rodzynkami, kompot jabłkowo-rabarbarowy
Słupki warzyw (papryka, ogórek, kalarepa) z hummusem z
czarnuszką[sezam]
CZWARTEK
Domowa granola(zboża zawierające gluten) z
mlekiem roślinnym. Kolorowe kanapeczki:
chleb baltazar(zboża zawierające gluten, sezam)
,oliwa, pasta z fasolki drobnej, rzodkiewka,
sałata masłowa, szczypiorek, herbata
Melisa
Zupa ogórkowa z
ziemniakami
Paluszki rybne(zboża zawierające gluten, ryba) z
ziemniakami puree, surówka z kapusty pekińskiej
z kukurydzą, marchewką i koperkiem, kompot
rabarbarowo-truskawkowy
Mini pizzerki(zboża zawierające gluten) z
sosem pomidorowym i serem Wegańskim
PIĄTEK
Chleb razowy (zboża zawierające gluten, sezam),oliwa, pasta z marchewki, oregano i batata, słupki kalarepy, cząstki jabłka, herbatka
malinowa
Zupa brokułowa z
ziemniakami
Fileciki z kurczaka pieczone z ziołami prowansalskimi, ryż z pieczonymi
warzywami(papryka, marchew, cukinia), woda z
cytryną
Budyń waniliowym na mleku roślinnym z sosem z czerwonej porzeczki, wafle kukurydziane