Menu starndard
ŚNIADANIE
ZUPA
II DANIE
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten,
sezam) [60g], masło(mleko i produkty pochodne)[5g],
plastry szynki drobiowej[20g], plasterki
ogórka kiszonego[20g], cząstki jabłka[1/2szt], herbata malinowa[200ml]
Domowa zupa
kalafiorowa z natką
pietruszki(mleko i produkty
pochodne)[300ml]
Makaron penne[120g] (zboża zawierające gluten) z sosem neapolitańskim z oregano i bazylią z dodatkiem czerwonej soczewicy[120g], surówka
z białej kapusty z koperkiem[70g], woda z melisą[200ml]
Jogurt naturalny(mleko i produkty pochodne)z pestkami dyni, słonecznikiem i suszonymi
morelami[150ml]
WTOREK
Chleb wieloziarnisty(zboża zawierające
gluten)[60g] ,masło(mleko i produkty pochodne)[5g],
wiosenny twarożek z rzodkiewką i
świeżymi ziołami i jogurtem
naturalnym(mleko i produkty pochodne)[30g],
kiwi[1szt], herbatka owoce leśne[200ml]
Zupa pomidorowa z
ryżem(mleko i produkty
pochodne)[300ml]
Comberki z kurczaka glazurowane w miodzie z
tymiankiem[50g], ziemniaki gotowane[120g],
surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem[70g], kompot gruszkowo-jabłkowy[200ml]
Domowe ciasto z
rabarbarem[50g] (zboża zawierające
gluten,jaja)
ŚRODA
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten,
sezam)[60g], masło(mleko i produkty pochodne)[5g],
plasterki sera żółtego dojrzewającego(mleko
i produkty pochodne)[20g], słupki kalarepki[20g],
cząstki banana[1/2szt], herbatka
miętowa[200ml]
Zupa szczawiowa z
jajkiem(jaja,mleko i produkty
pochodne)[300ml] .
Ryż[120g] z musem z pieczonych jabłek z
żurawiną[120g], kleks jogurtu
naturalnego[50g](mleko i produkty pochodne), surówka z
marchwi z sezamem[sezam][70g], kompot
wiśniowo-porzeczkowy[200ml]
Bułka pomidorowa[1szt](zboża
zawierające gluten) z pastą z szynki z
ogórkiem[30g]
CZWARTEK
Chleb graham(zboża zawierające gluten)[60g],
masło(mleko i produkty pochodne)[5g],
jajecznica(jaja)[60g], plasterki
rzodkiewki[20g], cząstki jabłka[1/2szt],
herbatka rumianek[200ml]
Wiosenny krupnik z
kaszą jęczmienną(zboża
zawierające gluten) i natką
pietruszki[300ml]
Kopytka[170g](zboża zawierające gluten,jaja), z gulaszem
wieprzowym[120g], surówka z kiszonego
ogórka[70g], kompot jabłkowo-
truskawkowy[200ml]
Chlebek chrupki[2szt]i
(zboża
zawierające gluten) z twarożkiem(mleko
i produkty pochodne) z wiśniami[30g]
PIĄTEK
Płatki na mleku kukurydziane(mleko i produkty
pochodne)[150ml]. Chleb Baltazar[60g] (zboża
zawierające gluten, sezam), masło[5g](mleko i produkty
pochodne), plastry schabu pieczonego[20g],
plasterki zielonego ogórka[20g], kiwi[1szt],
herbatka rooibos[200ml]
Botwinka z
ziemniaczkami i
lubczykiem(mleko i produkty
pochodne)[300ml]
Kotleciki z dorsza[50g](zboża zawierające gluten,jaja,ryby),
kasza jęczmienna[120g](zboża zawierające gluten), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i mielonym kminkiem[70g], kompot jabłkowo-
porzeczkowy[200ml]
Wafle kukurydziane[2szt] z
konfiturą truskawkową[30g]
Menu wege
ŚNIADANIE
ZUPA
II DANIE
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten, sezam), masło(mleko i produkty pochodne), plastry sera
żółtego(mleko i produkty pochodne), plasterki
ogórka kiszonego, cząstki jabłka, herbata malinowa
Domowa zupa
kalafiorowa z natką
pietruszki(mleko i produkty
pochodne)
Makaron penne (zboża zawierające gluten) z sosem neapolitańskim z oregano i bazylią z dodatkiem czerwonej soczewicy, surówka z
białej kapusty z koperkiem, woda z melisą
Jogurt naturalny(mleko i produkty
pochodne)z pestkami dyni,
słonecznikiem i suszonymi
morelami
WTOREK
Chleb wieloziarnisty(zboża zawierające gluten), masło(mleko i produkty pochodne), wiosenny
twarożek z rzodkiewką i świeżymi ziołami i jogurtem naturalnym(mleko i
produkty pochodne), kiwi, herbatka kiwi[1szt], herbatka owoce leśne[200ml]
Zupa pomidorowa z
ryżem(mleko i produkty
pochodne)
Kotleciki z batata i soczewicy z
tymiankiem(zboża zawierające gluten), ziemniaki
gotowane, surówka z czerwonej kapusty z
jabłkiem, kompot gruszkowo-jabłkowy
Domowe ciasto z
rabarbarem(zboża zawierające
gluten,jaja)
ŚRODA
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten, sezam), masło(mleko i produkty pochodne), plasterki
sera żółtego dojrzewającego(mleko i
produkty pochodne), słupki kalarepki, cząstki
banana, herbatka miętowa
Zupa szczawiowa z
jajkiem(jaja,mleko i produkty
pochodne)
Ryż z musem z pieczonych jabłek z żurawiną, kleks jogurtu naturalnego(mleko i produkty pochodne), surówka z marchwi z sezamem[sezam], kompot wiśniowo-porzeczkowy
Bułka pomidorowa(zboża
zawierające gluten) z pastą z białej fasolki z ogórkiem
CZWARTEK
Chleb graham(zboża zawierające gluten),
masło(mleko i produkty pochodne),
jajecznica(jaja), plasterki rzodkiewki,
cząstki jabłka, herbatka rumianek
Wiosenny krupnik z
kaszą jęczmienną(zboża
zawierające gluten) i natką
pietruszki
Kopytka(zboża zawierające gluten,jaja), z sosem warzywnym wegetariańskim (pomidory, papryka, cukinia), surówka z kiszonego ogórka, kompot jabłkowo-truskawkowy
Chlebek chrupki(zboża zawierające
gluten) z twarożkiem(mleko i produkty pochodne) z wiśniami
PIĄTEK
Płatki na mleku kukurydziane(mleko i
produkty pochodne). Chleb Baltazar(zboża
zawierające gluten, sezam), masło(mleko i produkty pochodne), pasta hummus(sezam), plasterki zielonego ogórka, kiwi, herbatka rooibos
Botwinka z
ziemniaczkami i
lubczykiem(mleko i
produkty pochodne)
Kotleciki z cukinii z soczewicą i
koperkiem(zboża zawierające gluten), kasza
jęczmienna(zboża zawierające gluten) , surówka z
kiszonej kapusty z marchewką i mielonym
kminkiem, kompot jabłkowo-porzeczkowy
Wafle kukurydziane z
konfiturą truskawkową
Menu bmj
ŚNIADANIE
ZUPA
II DANIE
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten, sezam),
oliwa, plastry szynki drobiowej,
plasterki ogórka kiszonego, cząstki
jabłka, herbata malinowa
Domowa zupa
kalafiorowa z natką
pietruszki
Makaron penne (zboża zawierające gluten) z sosem
neapolitańskim z oregano i bazylią z
dodatkiem czerwonej soczewicy, surówka z
białej kapusty z koperkiem, woda z melisą
Jogurt wegański z pestkami
dyni, słonecznikiem i
suszonymi morelami
WTOREK
Chleb wieloziarnisty(zboża zawierające gluten),
oliwa, wiosenna sałatka z ogórkiem,
rzodkiewką i świeżymi ziołami, kiwi,
herbatka owoce leśne
Zupa pomidorowa z
ryżem
Comberki z kurczaka glazurowane w miodzie
z tymiankiem, ziemniaki gotowane, surówka z
czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot
gruszkowo-jabłkowy
Domowe ciasto z
rabarbarem(zboża zawierające gluten)
ŚRODA
Chleb baltazar(zboża zawierające gluten, sezam),
oliwa, pasta z czerwonej fasoli, słupki
kalarepki, cząstki banana, herbatka miętowa
Zupa szczawiowa z
ziemniakami
Ryż z musem z pieczonych jabłek z żurawiną, kleks jogurtu wegańskiego,
surówka z marchwi z sezamem[sezam], kompot wiśniowo-porzeczkowy
Bułka pomidorowa(zboża
zawierające gluten) z pastą z szynki z ogórkiem
CZWARTEK
Chleb graham(zboża zawierające gluten)
, oliwa, pasta z pieczonej marchewki i soczewicy z oregano, plasterki rzodkiewki, cząstki jabłka, herbatka rumianek
Wiosenny krupnik z
kaszą jęczmienną(zboża
zawierające gluten)
i natką pietruszki
Kopytka(zboża zawierające gluten) z gulaszem
wieprzowym, surówka z kiszonego ogórka,
kompot jabłkowo-truskawkowy
Chlebek chrupki(zboża zawierające
gluten) z musem na jogurcie
wegańskim z wiśniami
PIĄTEK
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym. Chleb baltazar(zboża zawierające
gluten, sezam), oliwa, plastry schabu
pieczonego, plasterki zielonego ogórka, kiwi, herbatka rooibos
Botwinka z
ziemniaczkami i
lubczykiem
Kotleciki z dorsza(ryby), kasza jęczmienna(zboża
zawierające gluten), surówka z kiszonej kapusty z marchewką i mielonym kminkiem, kompot jabłkowo-porzeczkowy
Wafle kukurydziane z
konfiturą truskawkową
Menu BG
ŚNIADANIE
ZUPA
II DANIE
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
Chleb bezglutenowy, oliwa, plastry szynki drobiowej, plasterki ogórka kiszonego, cząstki jabłka, herbata malinowa
Domowa zupa
kalafiorowa z natką
pietruszki
Makaron bezglutenowy z sosem neapolitańskim z oregano i bazylią z
dodatkiem czerwonej soczewicy, surówka z
białej kapusty z koperkiem, woda z melisą
Jogurt wegański z pestkami
dyni, słonecznikiem i
suszonymi morelami
WTOREK
Chleb bezglutenowy, oliwa, wiosenna sałatka z ogórkiem, rzodkiewką i
świeżymi ziołami, kiwi, herbatka owoce leśne
Zupa pomidorowa z
ryżem
Comberki z kurczaka glazurowane w miodzie
z tymiankiem, ziemniaki gotowane, surówka z
czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot
gruszkowo-jabłkowy
Domowe ciasto z rabarbarem
bezglutenowe
ŚRODA
Chleb bezglutenowy, oliwa, pasta z czerwonej fasoli, słupki kalarepki, cząstki banana, herbatka miętowa
Zupa szczawiowa z
ziemniakami
Ryż z musem z pieczonych jabłek z żurawiną, kleks jogurtu wegańskiego,
surówka z marchwi z sezamem[sezam], kompot wiśniowo-porzeczkowy
Bułka bezglutenowa z pastą z szynki z ogórkiem
CZWARTEK
Chleb bezglutenowy, oliwa, pasta z pieczonej marchewki i soczewicy z
oregano, plasterki rzodkiewki, cząstki
jabłka, herbatka rumianek
Wiosenny krupnik z
kaszą jaglaną i natką
pietruszki.
Kopytka bezglutenowe, z gulaszem wieprzowym, surówka z kiszonego ogórka, kompot jabłkowo-truskawkowy
Wafle ryżowe z musem na
jogurcie wegańskim z
wiśniami
PIĄTEK
Płatki kukurydziane na mleku roślinnym. Chleb bezglutenowy, oliwa,
plastry schabu pieczonego, plasterki
zielonego ogórka, kiwi, herbatka rooibos
Botwinka z
ziemniaczkami i
lubczykiem
Kotleciki z dorsza(ryby), kasza gryczana,
surówka z kiszonej kapusty z marchewką i mielonym kminkiem, kompot jabłkowo-porzeczkowy
Wafle kukurydziane z
konfiturą truskawkową