zlobki i przedszkola po sasiedzku menu

MENU 20-24.02.2023

JADŁOSPIS MENU

Poniedziałek

  • Chleb żytni ze słonecznikiem(1), masło(7), plastry szynki drobiowej, paseczki papryki, cząstki jabłka, herbata malinowa
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami(7). Spaghetti(1) bolognese z mięsa od szynki, zielony groszek, woda z cytryną
  • Twarożek z miodem, pestkami słonecznika, siemiem lnianym(7), chrupki kukurydziane

Wtorek

  • Owsianka(1) z daktylami na mleku(7), chleb razowy(1) z masełkiem(7), plasterki sera żółtego(7) rzodkiewka, kiwi, herbata dzika róża
  • Krem z topinamburu z pestkami prażonego słonecznika(7). Kotleciki drobiowe z ogórkiem kiszonym(1,3), pieczone w piecu, ziemniaki puree(7), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką, kompot gruszkowy
  • Chlebek bananowy(1,3)

Środa

  • Chleb wieloziarnisty(1) z masełkiem(7), plasterki domowej szynki, plasterki pomidora, mandarynka, kakao na mleku(7)
  • Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i kaszą jaglaną(7). Kotleciki jajeczne z ziemniakami, białym serem i natką pietruszki(1,3,7), kasza jęczmienna(1) , dip jogurtowy z miętą(7), warzywa gotowane na parze (brokuł, kalafior, marchew), kompot gruszkowy z cynamonem
  • Kisiel z wiśniami, wafle kukurydziane

Czwartek

  • Chleb graham(1), masło(7), jajecznica przygotowana na parze(3), plasterki ogórka zielonego, cząstki jabłka, herbata miętowa
  • Barszcz biały na zakwasie z ziemniakami(1,7). Pulpeciki z morszczuka(1,3,4) pieczone w piecu z sosem śmietanowo-cytrynowym(7), kasza bulgur(1), surówka z kapusty kiszonej, kompot jabłkowy z czerwoną porzeczką
  • Budyń śmietankowy z domową granolą(1,7)

Piątek

  • Chleb wieloziarnisty(1), masło(7), twarożek z bazylią i suszonymi pomidorami(7), cząstki gruszki, herbata melisa
  • Kremowa zupa fasolowa z majerankiem. Leniwe pierogi(1,3,7) z polewą jogurtowo truskawkową(7), marchewka gotowana na parze z sezamem(11), kompot wiśniowo jabłkowy
  • Zielone smoothie (banan, jabłko, pomarańcza, szpinak, cynamon, goździki, imbir, kardamon, miód), krążki ryżowe

 

Kaloryczność posiłków żłobka to 750 kcal realizowana w 4 posiłkach podawanych dzieciom: śniadanie, zupa,
drugie danie, podwieczorek .
Kaloryczność posiłków przedszkola to 1050 kcal realizowana w 4 posiłkach śniadanie, zupa, drugie
danie, podwieczorek.
OZNACZENIE ALERGENÓW 1 zboża zawierajace gluten | 3 jaja | 4 ryby | 7 produkty mleczne | 11 sezam, 8 migdały-orzechy

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Promocja z okazji DNIA DZIECKA

W dnia 1 – 2 czerwca cena turnusu Letniej Przygody to 760zł.

Wpisz kod: wakacje2023
a aktualna cena
obniży się o 130zł