zlobki i przedszkola po sasiedzku menu

MENU 13-17.03.2023r.

JADŁOSPIS MENU

Poniedziałek

  • Owsianka(1) na mleku(7) z daktylami, chleb graham(1), masło(7), plasterki schabu pieczonego z rozmarynem, plasterki ogórka zielonego, herbatka z aronii
  • Zupa brukselkowa z ziemniakami(7). Makaron świderki(1) z sosem pomidorowym z soczewicą i ziołami, warzywa gotowane na parze (fasolka szparagowa, kalafior, brokuł), woda z imbirem
  • Cynamonka(1,3,7, cząstki jabłka

Wtorek

  • Chleb razowy(1), masło(7), wiosenna sałatka z ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem, jajkiem(3) i oliwą, cząstki gruszki, herbatka Rooibos
  • Domowy rosół drobiowy na kurczaku zagrodowym z warzywami, natką pietruszki, marchew, makaron nitki(1). Kotleciki drobiowe z ziołami(1,3) z sosem brokułowym(7) z kaszą jęczmienną(1), buraczki gotowane na parze, kompot jabłkowy
  • Jogurt naturalny z truskawkami i siemiem lnianym(7)

Środa

  • Chleb wieloziarnisty(1), masło(7), domowy kremowy pasztet drobiowy z warzywami, plasterki
    pomidora, cząstki pomarańczy, herbatka malinowa
  • Barszcz czerwony z fasolką i natką pietruszki(7). Ryż z musem z pieczonych jabłek z żurawiną i rodzynkami, kleks jogurtu naturalnego(7), surówka z marchewki i gruszki, kompot żurawinowy
  • Wafle kukurydziane z pesto pietruszkowo-bazyliowym ze słonecznikiem

Czwartek

  • Jaglanka z kardamonem i suszonymi figami na mleku(7). Chleb żytni(1) ze słonecznikiem, masło(7), pasta z dynii pieczonej, listki sałaty, herbata z dziką różą
  • Krem z batata(7) z prażonym słonecznikiem. Gulasz wieprzowy z domowymi kopytkami(1), surówka z ogórka kiszonego, kompot wiśniowy
  • Bułeczka kukurydziana z masłem i miodem(1,7)

Piątek

  • Chleb graham(1), masło(7), jajo gotowane na twardo(3), słupki papryki, cząstki pomarańczy, herbata z czarnej porzeczki
  • Zupa pomidorowa z ryżem(7) i świeżą bazylią. Pieczone kotleciki z morszczuka(1,3,4), dip cytrynowo-miętowy ma jogurcie naturalnym(7), gotowane ziemniaki, surówka z białą kapustą z marchewką i koperkiem, kompot jabłkowo-śliwkowy
  • Budyń kokosowy (7) wafle ryżowe

 

Kaloryczność posiłków żłobka to 750 kcal realizowana w 4 posiłkach podawanych dzieciom: śniadanie, zupa, drugie danie, podwieczorek .
Kaloryczność posiłków przedszkola to 1050 kcal realizowana w 4 posiłkach śniadanie, zupa, drugie
danie, podwieczorek.
OZNACZENIE ALERGENÓW 1 zboża zawierające gluten | 3 jaja | 4 ryby | 7 produkty mleczne | 11 sezam, 8 migdały-orzechy

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Promocja z okazji DNIA DZIECKA

W dnia 1 – 2 czerwca cena turnusu Letniej Przygody to 760zł.

Wpisz kod: wakacje2023
a aktualna cena
obniży się o 130zł