jadłospis menu zdrowe jedzenie

Menu 30.01-03.02.2023r

JADŁOSPIS MENU

Poniedziałek

  • Chleb razowy(1), masło(7), twarożek(7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, cząstki gruszki, herbata
    rumiankowa
  • Zupa jarzynowa(7) z brukselką i koperkiem. Makaron penne z sosem bolognese(1), surówka z
    marchwi z kalarepą, woda z melisą
  • Chlebek chrupki(1) z domową nutellą ze śliwek

Wtorek

  • Owsianka z suszonymi figami na mleku(1,7). Chleb wieloziarnisty(1), masło(7), domowy schab pieczony, plasterki ogórka zielonego, herbata dzika róża
  • Zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem(7) . Mielone kotleciki wieprzowe(1,3) ziemniaki puree(7), warzywa gotowane na parze(kalafior, brokuł, marchew), kompot gruszkowy z goździkami
  • Ciasteczka kruche(1,3,7)

Środa 

  • Chleb graham(1), masło(7), plasterki sera żółtego(7), plasterki ogórka kiszonego, cząstki jabłka,
    herbata malinowa
  • Ziemniaczanka babuni z majerankiem(7). Fileciki z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych z ziołami prowansalskimi(3), kasza bulgur(1), pieczone buraczki w piecu, kompot z czerwonej porzeczki
  • Koktajl bananowy na maślance(7), chrupki kukurydziane

Czwartek

  • Chleb żytni ze słonecznikiem(1), masło(7), pasta jajeczna z jogurtem naturalnym i ze szczypiorkiem(3,7), słupki papryki, kiwi, herbata rooibos
  • Krem z pieczonych warzyw z soczewicą(7) i z grzankami razowymi(1). Kluski(1,3,7) na parze z polewą brzoskwiniową z jogurtem naturalnym(7), marchew z gruszką, kompot wiśniowo-gruszkowy
  • Mali kucharze przygotowują kanapeczki (wafle ryżowe, plasterki szynki drobiowej, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek)

Piątek

  • Owsianka z bananami i żurawiną na mleku(1,7). Chleb wieloziarnisty(1), masło(7), sałatka z
    ryżem, zielonym groszkiem i kukurydzą, słupki marchewki, cząstki pomarańczy, herbata z
    czarną porzeczką
  • Zupa krupnik z kaszą jaglaną. Pulpeciki z łososia(1,3,4) z sosem brokułowym(7), ziemniaki puree(7), surówka z czerwonej kapusty, kompot jabłkowy z cynamonem
  • Naleśniki z twarożkiem z truskawkami(1,3,7)

 

Kaloryczność posiłków żłobka to 750 kcal realizowana w 4 posiłkach podawanych dzieciom: śniadanie, zupa,drugie danie, podwieczorek .
Kaloryczność posiłków przedszkola to 1050 kcal realizowana w 4 posiłkach śniadanie, zupa, drugie
danie, podwieczorek.
OZNACZENIE ALERGENÓW 1 gluten | 3 jaja | 4 ryby | 7 produkty mleczne | 11 sezam, 8 migdały-orzechy

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Promocja z okazji DNIA DZIECKA

W dnia 1 – 2 czerwca cena turnusu Letniej Przygody to 760zł.

Wpisz kod: wakacje2023
a aktualna cena
obniży się o 130zł